Yksi ainut elämä

Meillä on yksi ainut elämä. Yksi. elämä. Ja senkin elämän aika on rajallinen. Ihmiselämän kesto on rajallinen. Arvaamaton. Emme tiedä, paljonko meillä on aikaa. Sinä et tiedä paljonko sinulla on aikaa. Oletko sinä käyttänyt aikasi hyvin?

Arvosta aikaasi.

Kun pysähdyt lukemaan nyt tätä tekstiä, voitko sanoa tehneesi asioita, joita olet halunnut. Asioita joista olet nauttinut ja joista olet oppinut. Oletko hyödyntänyt aikasi siihen, että teet hyvää itsellesi? Oletko muistanut arvostaa itseäsi ja oletko kohdellut itseäsi kunnioituksella? Anteeksiantavasti?

Oletko tehnyt henkistä kasvutyötäsi? Uskaltanut ‘katsoa sinne peiliin’? Uskaltanut katsoa omaa kuvaasi. Omia virheitä? Uskaltanut ihailla omaa kauneuttasi ja voimaasi? Oletko uskaltanut nähdä ne sielun synkät puolet, ne joista ei voi olla ylpeä? Uskallatko katsoa peiliin ja myöntää sen, että sattuu? Uskallatko olla haavoittuva, auki? Uskallatko nähdä peilissä kokonaisen itsesi?

Oletko uskaltanut mennä kohti tuntematonta saavuttaaksesi sen, mistä olet haaveillut? Uskalsitko ottaa riskin? Mitä siitä opit? Hyödyttikö riski vai totesitko jälkeenpäin, että paska reissu, mutta tulipa tehtyä? Vai totesitko – miksi odotinkaan näin kauan? Miksi odotin näin kauan, että kuuntelin itseäni? Miksi odotin näin kauan ja tein vain sitä, mitä muut minulta odottavat? Miksi odotin näin kauan?

Nauti hetkestä.

Oletko käyttänyt aikasi hyvin on hankala kysymys, sillä toimimme tilanteissa parhaan osaamisemme ja jaksamisemme mukaan. Vai toimimmeko? Onko ihminen itselleen juurikin usein se petollisin? Kun tarvitsemme lepoa, puskemme yhä lujempaa eteenpäin. Kun tarvitsemme lohtua, sulkeudumme enemmän kuoreemme. Kun tarvitsemme anteeksiantoa, rankaisemme itseämme. Kun tarvitsemme omaa ääntämme, annamme rikkoa rajojamme. Kun meidän pitäisi olla itsestämme ylpeitä, sorrumme vähättelemään itseämme. Kaikkea tätä teemme niin helposti itsellemme, huomaamatta. Huomaatko?

Olet käyttänyt aikasi hyvin, jos uskallat päästää irti katkeruudesta ja vihasta. Uskallat nähdä omat kompuroinnit ja virheet ja silti rakastaa ja arvostaa itseäsi. Olet käyttänyt aikasi hyvin, kun olet saanut annettua itsellesi anteeksi – tai ainakin työstät sitä. Olet käyttänyt aikasi hyvin, kun haastat itseäsi toimimaan niin, että annat itsellesi parhaat mahdollisuudet voida hyvin. Olet käyttänyt aikasi hyvin, kun uskallat olla itsestäsi ylpeä. Muuta ne asiat, mitä voit ja hyväksy ne, mitä et voi muuttaa. Uskalla olla oma itsesi.

Näe itsesi.

Elämä. Tämä ainutkertainen elämä. Rikkauksia, uskomattomia lomamatkoja ja merkkivaatteita tärkeämpää tässä elämässä on sinä itse. Mikään ulkoinen ei tuo onnea, vaan kaikkeen löytyy vastaus sisältäsi. Uskalla elää omaa elämääsi muita kunnioittaen. Arvostat itseäsi ja muita. Kiteyttäisin kaiken näin: Olet käyttänyt aikasi hyvin, kun maailma on parempi paikka sinun jälkeesi, kuin mitä se oli ennen sinua.

Yksi maailman epäitsekkäimpiä tekoja on pitää itsestään huolta – näin opit armollisuutta myös muita kohtaan ja jaat hyvää eteenpäin.

Sinulla on yksi ainut elämä.

Rakkaudella, Julia

JAA UNELMIA TÄSTÄ:

1 ajatus aiheesta “Yksi ainut elämä”

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *