Tanssii (tuhansien) mehiläisten kanssa

Sydän hakkaa, jännitys tuntuu hengityksessä. Korvissa kuuluu surinaa ja mehiläisiä kopsahtelee hoitopuvun kasvoverkkoon. Tuntuu, että olen häiriköimässä tärkeää työntekoa. Hengitä. Hengitä. Muistutan itseäni, että mehiläiset ovat kuin koiria – oma tunnetila tarttuu myös mehiläisiin. Hengitä. Hiljalleen syke tasaantuu ja tuntuu, että mehiläiset ja minä tanssimme rauhallisen sulavasti yhdessä. Kasvoverkkoon ei kopsahtele enää porukkaa ja mehiläisten surina on rauhoittavan tasaista.

Mehiläiset kevättöissään

Uppoudun katselemaan mehiläisiä. Ne ovat kuin pienen pieniä kissoja sukiessaan etujaloilla kasvojaan ja tuntosarviaan. Vahakakku nostetaan pesälaatikosta ja taas tuhannet mehiläiset lehahtavat lentoon ja tasainen surina vaihtuu hetkelliseen kovempaan särähdykseen. Syke nousee, tunne on kutkuttava! Kuningatarmehiläinen astelee rauhallisesti nostetulla vahakakulla satojen työläisten hääriessä ympärillä. Kakku asetetaan varoen takaisin pesään tarkastelun jälkeen, jotta mehiläiset tai kuningatar ei vahingoitu kehää asetettaessa takaisin pesälaatikkoon.

Linnut visertävät, aurinko lämmittää ja hoitopuvun sisällä nousee hiki. Leppeä vieno tuulenvire viilentää suojapuvun verkon läpi. Kädessä pitelemilleni kakkupihdeille pörräilee työläismehiläinen. Se alkaa lipoa pitkällä imukärsällään pihdeille jäänyttä hunajaa. Seisahdun tarkkailemaan pikkuisen mehin työskentelyä haltioituneena. Aikansa työskenneltyään pieni karvapallo lehahtaa lentoon ja lähtee toimittamaan arvokasta ravintolöydöstään takaisin pesään.

Jännitys vaihtuu innostumiseen. Jes! Tämä on juuri niin mielenkiintoista, kuin olin kuvitellutkin. Pienet mielenkiintoiset pörriäiset touhailevat kukin omaa tärkeää tehtäväänsä. Minä ihmisenä olen etuoikeutettu, että pääsen vielä maistamaan heidän valmistamaa herkullista hunajaa. Hunajassa maistuu ympäröivä maisema. Kiitoksena hoidan mehiläisiä parhaan kukyni mukaan ja opettelen mehiläisten sielunelämää niin, että pörriäisten olisi hyvä lennellä leppeässä kesäsäässä vielä vuosia.

Kevään teemaan sopivasti kasvomaski mukana myös mehiläistenhoidossa

On aika sulkea mehiläispesän kansi. Suojahaalarit on aika ottaa pois. Kotona aika kuluu tutkiessa mehiläisten maailmaa. Kirjat ja netti auttavat hiukan malttamatonta; pääsisipä taas pian kurkistamaan mehiläisten maailmaan käytännössä ja uppoutumaan ympäröivään surinaan. Vapunaatto muistuttaa tulevasta kesästä ja rauhoittaa – kohta mehiläiset muuttavat meille. Ihanaa ja jännittävää kesänodotusta myös sinulle!

JAA UNELMIA TÄSTÄ:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *