Tammikuu 2020

Rauhoittava lääke, joka sopii kaikille

Minulla on luonto lähellä. Onneksi. Astuessani ulos ovesta kuulen talvella tuulen tuiverruksen, Selkeällä säällä en juuri sitäkään. Selkeällä säällä näen kirkkaan tähtitaivaan. Tähtitaivaan, jollaista ei muistanut olevankaan kaupungissa asuessani. Tähdet levittyvät silminkantamattomiin kirkkaina. Hangessa on ihana maata ja katsella tähtiä kuunnellen hiljaisuutta. On rauhallinen olo – Lämmin pakkasilmasta huolimatta.

Luonto rauhoittaa ja pimeys rauhoittaa. Ennen pelkäsin pimeää, mutta nykyään tuntuu, että olen kotona. Turvassa. Tuntuu, ettei täällä tarvitse pelätä mitään. Eksistentiaalinen tuska unohtuu talven pimeydessä takkatulen loimutessa. On pakko kuunnella itseään, kun suurimman metelin aiheuttaa pakkasen kiristyessä paukkuvat terassilaudat. Ja niitä pakkasia saisi tälle talvelle jo kovastikin tulla lisää.

tammikuu
Luonto on kaunis…

Luonto on kaunis ja rauhoittava. Me suomalaiset olemme onnekkaita. Mitkä mahdollisuudet meillä on nauttia luonnosta! Ja mikä parasta, luontoon mennessä käy helposti niin, että saat olla siellä aivan rauhassa yksikseen. Luontopolulla voi harvakseltaan kohdata toisen ulkoilijan, mutta sitten taas on aikaa keskittyä ajatuksiinsa rauhoittavan puhtaan suomalaisen luonnon ympäröivänä.

Luonto tekee tutkitustikin hyvää. Luonnossa oleskelu rauhoittaa, laskee verenpainetta ja tasaa sykettä. Luonnollinen ahdistuslääke. Ja taas kiitos suomen luonnolle siitä, kuinka huikeasti meillä on valinnanvaraa luonnossa liikkua. Kukin löytää itselleen parhaan tavan nauttia luonnosta. Jokaisesta kaupungista löytyy virkistysalueita tai luontopolkuja ja vannoutuneemmat eräilijät voivat suunnata yökuntiin upeisiin metsiimme tai kansallispuistoihin vailla portilla seisovia rahastajia.

Ja sillä on uskomaton kyky maalata maisema upeilla väreillä..
sekä tuoda mailmaan kauneutta pienillä yksityiskohdilla.

Näin suurta vapautta ei ole jokaisessa maassa. Useissa maissa luonnontilaiset metsät itsessään ovat kortilla ja luonnonpuistoihin täytyy maksaa sisäänpääsymaksu. Myös komeimmat luontokohteet houkuttelevat mainitut rahastajat paikalle. Ja mitä vielä. Täällä meillä voit vallan vapaasti laittaa jokamiehenoikeuden turvin teltan kauniille metsäpalstalle ja yöpyä lupia kyselemättä ja maksuja makselematta. Myös useat kaupungit kantavat virkistysalueiden nuotiopaikoille puutkin valmiiksi. Useille Suomalaisille luontoon pääsemiseksi riittää ihan vain astua ovesta ulos ja suunnata tien yli metsäpolulle samoilemaan. Helpoksi tämän lääkkeen käyttö on meille tehty!

Mitä Suomen luonto sinulle merkitsee? Oletko sinä löytänyt jo oman tapasi nauttia luonnon rauhoittavasta vaikutuksesta? Kerro kommentteihin parhaat vinkkisi ja ehdottomasti kauneimmat paikat, joissa kannattaisi käydä Suomea kiertäessä!

JAA UNELMIA TÄSTÄ:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *