Onko unelmat unelmointia vai saavuttamista varten?

Minulla on miljoonia unelmia ja sitäkin enemmän visioita ja ideoita. Niitä on niin paljon, ettei kaikkia ehdi yhden elämän aikana toteuttamaan. Uskon, että on unelmia ja sitten on Unelmia. Kaikkia unelmia ei edes halua saavuttaa, vaan kyseessä on ennemminkin ajatuksella leikkimistä, haihattelua ja mielikuvituksen juoksua. Ja sitten on ne Unelmat, jotka ovat ehdottomasti tässä elämässä sitä varten, että niitä tavoitellaan.

Uskon todella, että jokainen meistä itse tietää, missä menee raja toteutettavien unelmien ja haihattelujen välillä. Saavutettavat unelmat nimittäin pyörivät hanakasti vuodesta toiseen mielessä. Ajatus hypähtää aina uudelleen ja uudelleen esiin – lopulta asialle on tehtävä jotain.

Mistä sinä unelmoit eilen, tänään ja huomenna?

Sen enempää ajattelematta, pohtimatta tai arvottamatta mieti mielessäsi NYT kolme unelmaa, jotka ovat sinnikkäästi raahautuneet ajatuksiesi mukana vuodesta toiseen.

Heitän esimerkin:

  1. Kiipeäminen Mount Everestin perusleiriin
  2. Liftaamalla matkustaminen
  3. Reissupaku

Noniiiiiiin, hienoa! Nämä kolme unelmaa ovat varmastikin sellaisia, joiden tekemättä jättäminen harmittaisi? Itseäni ainakin harmittaisi, mikäli nämä unelmat jäisi toteutumatta. Toisaalta, unelmien toteuttaminen voi olla jännittävää. Ja mitä sitten, kun vuosia ja vuosia mukana ollut unelma toteutuukin? Jääkö enää mitään mitä odottaa?

Cerro Negro valloitettu – onko seuraavana Mount Everest?

Jää varmasti. Ja unelmia tulee aina lisää, aina on jotain, mitä odottaa jos uskallat unelmoida rohkeasti! Mistähän itse aloittaisin? Liftausreissu kesälomalla? Vaiko pakun remppaaminen? Kutkuttavia ajatuksia! Minkä unelman sinä voisit toteuttaa?

Lopulta unelmien toteuttaminen on hirvittävän helppoa. Kun unelmia on paljon, täytyy tietysti tehdä valintoja. Mistä aloitan? Mitä unelmaa lähden työstämään? Ja kun valinta on tehty, sitten vain toteuttamaan! Unelman toteuttaminen alkaa aina päätöksellä. Täytyy päättää, että nyt laitan pyörät pyörimään! Ja loppu sujuukin omalla painollaan (eli useimmiten uutteralla työllä, rahan keräämisellä ja määrätietoisten päätösten tekemisellä). Helppoa!

Itse en ole ikinä katunut unelmani toteuttamista. Reppureissut, tanssiharrastuksen aloitus ja matka mehiläishoitajaksi ovat olleet ikimuistoisia asioita, joiden ajatteleminen saa olon heti hyväksi. Uskallan olla jatkuvasti enemmän sitä, mitä minä olen. Uskallan tehdä asioita, joista itse nautin ja tietysti – uskallan elää sellaista elämää, joka tekee minut onnelliseksi.

Juokse kohti huippua – elämä on liian lyhyt jossitteluun!

Uskalla sinäkin – unelmat ovat ehdottomasti toteuttamista varten. Unelmarikasta tulevaa heinäkuuta!

JAA UNELMIA TÄSTÄ:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *