Mitä mehiläiset voivat opettaa elämästä?

1. Nauti elämästä ja anna tanssin viedä

Mehiläiset viestivät toisilleen tanssin avulla. Ne ilmoittavat tietyllä koreografialla toisille mehiläisille, mistä löytyy hyvä mesilähde. Tanssi on vapauttavaa, kunhan uskaltautuu tanssin ja musiikin vietäväksi! Tanssi on mainio itseilmaisun keino sekä mainio tapa rentoutua. Tanssiin tai koreografian harjoitteluun keskittyessä ei ole aikaa murehtia tai pyöritellä asioita. (Paitsi lantiota.) Tee niinkuin mehiläiset ja kerro tanssin keinoin tunteesi, ilmaise itseäsi tai välitä tarinaa. Ja nauti siitä mitä teet! Mikä on sinun keinosi ilmaista itseäsi ja viestiä muille itsellesi tärkeistä teemoista?

2. Tee itsellesi tärkeitä asioita, jotka hyödyttävät myös muita

Mehiläisten tärkein lahja meille ihmisille ja luonnolle on pölytys. Mehiläiset tekevät valtavan palveluksen pölyttämällä luonnossa kasveja. Mehiläiset auttavat luonnon monimuotoisuuden ylläpidossa sekä kasvattamaan ruokasatoja. Mehiläiset keräävät omiin tarpeisiinsa mettä kukista ja samalla tulevat auttaneeksi muita. Tarinan opetus: tee itsellesi merkittäviä asoita, joiden tekeminen auttaa myös muita. Mikä se voisi olla sinun kohdallasi?

Mehiläisyhdyskunnassa jokaisella yksilöllä on tärkeä rooli

3. Arvosta itseäsi; kaikki ovat tärkeitä

Mehiläisyhdyskunnassa jokainen mehiläisyksilö tekee töitä yhdyskunnan parhaaksi. Tero H. Savolainen kirjoittaa Mehiläisten maailma- kirjassa: “Pesän etu ja selviytyminen kulkee yksilön edun edellä ja samaan aikaan yksilön selviytyminen riippuu koko yhdyskunnan selviytymisestä ja sen antamasta suojasta, lämmöstä ja ravinnosta.” Mehiläisyhdyskunnan mentaliteettia tulisi soveltaa enemmän yksilökeskeiseen maailmaamme, jossa yhteisöllisyys saa aina vain pienempää jalansijaa. Maapallo on kuin ihmisten mehiläispesä, missä meillä jokaisella on vastuu pitää pesästämme sekä toisistamme huolta. Meillä on kaikilla oma tärkeä tehtävämme. Meillä kaikilla on vastuu huolehtia elinympäristöstämme sekä toisistamme. Jos me emme välitä pesästämme, maapallosta, sekä toisistamme, mitä meille yksilöinä jää pesän menettämisen jälkeen jäljelle?

Kennoston rakentaminen kuusikulmioon kuluttaa vähiten vahaa

4. Älä tuhlaile turhaan materiaan – saat enemmän sisältöä elämääsi

Mehiläiset käyttävät tuottamaansa vahaa säästeliäimmällä mahdollisella tavalla rakentaessaan pesäänsä kennostoa. Kennostoon kuningatarmehiläinen munii ja osaa kennostosta käytetään ruuan säilöntään. Mehiläiset haluavat opettaa, että vähilläkin rakennuspalikoilla saa upeat puitteet elämälle! Et tarvitse suuria linnoja, kullattuja ovenkahvoja tai kalliita autoja pystyäksesi elämään täyspainoista onnellista elämää. Isoilla lainoilla saa ennemmin stressiä, kuin toisten arvostusta ja vapautta. Mehiläiset ovat tajunneet sen ennen meitä: materia ei tee meitä onnelliseksi vaan elämämme sisältö ja sen merkityksellisyys. Mitkä asiat ovat sinulle elämässä tärkeimpiä?

All in all. Tehtävämme on löytää merkityksellisyyttä omasta elämästämme, joka jollain tapaa hyödyttää myös muita tai maapalloamme. Merkitys voi löytyä ystävällisyydestä, huolehtivaisuudesta, harrastuksesta, työstä tai luonnon kunnioituksesta. Se on jokaisen itse määriteltävä. Tehtävämme on tukea ja auttaa myös muita unohtamatta itsensä arvostamista. Sinulla on lupa nauttia omasta elämästäsi! Tehdään asioita, jotka ovat meille oikeasti merkityksellisiä ja tärkeitä.

JAA UNELMIA TÄSTÄ:

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *